Erämiehen Päiväkirja – Kuhaa jigaamassa.

Tällä kertaa oltiin Nuasjärvellä Kainuussa ja tarkoituksenani oli oppia hieman jigikalastuksen saloja. Parasta mahdollista oppia sainkin, sillä pääsin ystäväni Antti Harjun kyytiin. Antti toimii kalastusoppaana juuri noilla vesillä ja tuntee hyvin, niin paikat kuin pyyntitavatkin. Lähdimme iltapäivällä reissuun ja keli oli varsin kesäinen. Retken aikana saatiin toki myös vettä niskaan ja tuulikin viilensi ilman aika-ajoin varsin koleaksi. Se ei meitä poikia haitannut, vaan mukava rupattelu ja tasaisin väliajoin saadut tärpit pitivät mielenkiinnon yllä. Aluksi oppaani opetti minulle hieman jigaamisen tekniikkaa ja ensimmäinen kontakti saatiinkin jo avausheitolla.
Illan aikana siiman päähän saatiin, niin Kuhia kuin Ahveniakin.

Tervetuloa Erämiehen päiväkirjan matkaan!

Antti