Teerijahdissa 2016

Olin odottanut kanalintujahtia taas innoissani koko vuoden. Viimein koitti Syyskuu ja metsästyskausi alkoi. Riekkoreissu oli sovittuna Karigasniemelle ja Teerijahdille jäisi pari päivää loman lopusta. Tiesin lintukannan olevan aika heikko tänä vuonna ja päätinkin, että jos onni potkaisee ja tilanteeseen päästään, niin yksi arvokas lintupaisti riittää minulle.
Kesän aikana tuli harjoiteltua ammuntaa jonkun verran ja itsetunto sen suhteen oli parempi kuin aikaisempina vuosina. Olihan tullut joskus kämmättyä helppojakin tilanteita;-).

Karigasniemen reissulta oli saatu Riekkopaisteja mukavasti, joten varsinaista ”kiimaa” ei saaliin suhteen ollut juuri lainkaan. Halusin toki saada onnistumisen kesän harjoittelun päätteeksi.

Aurinkoinen aamu koitti ja ajelin jahtiin kaverilta lainaamallani Mersun pakulla. Olin hyvissä ajoin ennen auringonnousua paikan päällä ja kerkesinpä ottaa tunnin tirsatkin auton kontissa.
Sitten ei muuta kuin passi pystyyn ja lohileivät aamupalaksi. ”Tsuiiih” sanoi Teeripilli kun aurinko nousi Paltamon ylle.

Antti